نگاهی به مندرجات مطبوعات ورسانه های خاورمیانه

 وزیر اسبق امنیت اسرائیل بطور غیر مستقیم از دست داشتن اسرائیلی ها در ترور یاسر عرفات خبر داد

برای اولین بار وزیر اسبق امنیت اسرائیل خبر از دست داشتن اسرائیلی ها در ترور یاسر عرفات رئیس سابق سازمان آزادیبخش فلسطین داد.

به نوشته روزنامه رای الیوم چاپ لندن ، شائول موفاز در مصاحبه با کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفت ارئل شارون نخست وزیر اسبق اسرائیل نقشه ای برای تبعید یاسر عرفات به سودان کشید   .وی به این سوال پاسخ نداد که ایا اسرائیل یاسر عرفات را مسموم کرد ؟ ولی افزود ما مسئول مردن شخصیت ها در خاورمیانه نیستیم ولی گفت : شارون به من دستور داد از شر عرفات راحت شویم واورا به سودان تبعید نماییم.

پایان

پس از توافق ایران وعربستان ، اردنی ها  مایلند روابط دیپلماتیک با ایران برقرار سازند

بررسی تأثیرات توافق میان عربستان و ایران به ویژه بر بحران یمن و روابط با اردن از مهم ترین موضوعاتی است که روزنامه های مطرح عربی به آن پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه العربی الجدید در صفحه نخست خود با انتخاب تیتر «توافق عربستان-ایران؛ تهران به برون رفت از بحران یمن اشاره می کند» نوشت: واکنش‌ها و سخنان مسئولان ایرانی در خصوص توافق مذکور هم چنان ادامه دارد به طوریکه وزیر خارجه این کشور به تازگی از احتمال تأثیر توافق میان عربستان و ایران بر بحران یمن سخن گفته است.

 

این روزنامه در ادامه نوشت: بر اساس اطلاعات کسب شده از منابع آگاه، در جریان مذاکرات صورت گرفته میان مسئولان ایرانی و سعودی، بحث‌هایی در خصوص بحران یمن نیز مطرح شده است. این منابع اعلام کرده اند که دو طرف بر سر یک آتش بس طولانی مدت برای زمینه سازی در خصوص آغاز روند سیاسی میان طرف‌های درگیر در یمن توافق کرده اند. بر این اساس قرار شده است نیروهای انصارالله مسأله توقف حملات علیه خاک عربستان را بررسی کنند و ریاض نیز به محاصره صنعاء پایان دهد.

 

روزنامه القدس العربی نیز با اشاره به توافق میان عربستان و ایران به نقل از «محمد التل» روزنامه نگار کهنه کار اردنی نوشت: باید سیاست‌های تعارف آمیز برای محافظت از منافع ملی کنار گذاشته شود. با توجه به اینکه ایران و عربستان در یک اقدام ناگهانی به توافق دوجانبه دست پیدا کرده اند، اردن باید در سیاست‌ها و عملکرد دیپلماتیک خود در قبال کشورهای همسایه بازنگری کند.

این روزنامه به نقل از طاهر المصری یکی از سیاستمداران باسابقه مصری نوشت: اوضاع جهان و منطقه تغییر کرده است و اردن از لحاظ ژئو پولتیک باید این تحولات را عمیقاً بررسی کند در غیر این صورت متضرر خواهد شد. سیاست‌های اردن در خصوص فراخواندن سفیر خود از تهران در ۷ سال قبل و عدم تعیین سفیر جدید در چارچوب‌های تعارف آمیز با عربستان تعریف شده است. اردن از اقدام عربستان در توافق با ایران شوک زده شده است. آیا این کشور سفیر خود را به تهران اعزام خواهد کرد؟

 

روزنامه رأی الیوم در مقاله‌ای با عنوان «اسرائیل در برابر یک پیچ تاریخی؟» نوشت: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در عرصه منطقه‌ای و بین المللی منزوی شده است. حتی می‌توان گفت که وی توسط شهرک نشینان صهیونیست که صدها هزار تن از آنها علیه سیاست‌های کابینه نتانیاهو تظاهرات کرده اند محاصره شده است. امارات به عنوان نخستین کشوری که قدم در مسیر عادی سازی روابط با تل آویو گذاشت اخیراً قرارداد تسلیحاتی خود با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرده است.

این روزنامه در ادامه نوشت: وزیر امور مالی و امنیت رژیم صهیونیستی روز یکشنبه وارد آمریکا شد اما هیچ کدام از مسئولان آمریکایی با وی دیدار نکردند.

 

روزنامه سوری الوطن با انتشار مقاله‌ای به قلم «بثینه شعبان» با اشاره به تحولات فلسطین نوشت: توجه به اخبار فلسطین و مقاومت مردم آن در کنار تجاوزات روزانه رژیم صهیونیستی و بی توجهی محافل غربی به ویژه آمریکا به این تجاوزات بسیار خوب است اما نباید پوشش این تحولات ما را از این مسأله مهم غافل کند که غربی‌ها باید یک موضع محکم در این خصوص اتخاذ کنند.

وی در ادامه افزود: غربی‌ها نباید از واژه تروریسم برای مقاومت مردم فلسطین در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی استفاده کنند. فعالان فلسطینی باید مطالبات خود را از آمریکا به جد پیگیری کنند تا این کشور بر رژیم صهیونیستی فشار آورد تا به تجاوزات خود علیه فلسطینی‌ها پایان دهد.

 

روزنامه لبنانی الاخبار در خصوص توافق میان عربستان و ایران نوشت: واکنش‌ها به توافق میان دو کشور هم چنان ادامه دارد اما تأثیرات نهایی این توافق بر پرونده‌های مورد اختلاف در منطقه و یا روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کاملاً آشکار نیست. با این وجود بسیاری از تحلیل گران سیاسی معتقدند که این توافق بیانگر تضعیف هژمونی آمریکا بر منطقه است.

این روزنامه در ادامه گزارش داد: کشورهای منطقه به چین به عنوان یک بازیگر مهم که در حل اختلافات میان آنها نقش ایفا می‌کند نگاه می‌کنند. تنها کاهش نفوذ آمریکا در منطقه باعث نشده که عربستان در سیاست‌های خود تجدید نظر کند بلکه شکست‌های ریاض به ویژه در یمن باعث به وجود آمدن این تحولات شده است.

تل آویو در برابر یک پیچ تاریخی/اردن در مسیر عربستان گام برمیدارد؟

روزنامه الشرق الاوسط با اجرای مصاحبه با «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به نقل از وی نوشت: امضای توافق نامه میان ایران و عربستان به معنی دستیابی به راه کاری برای حل تمام اختلافات فیما بین نیست. امیدوارم به زودی با حسین امیر عبداللهیان بر اساس آنچه که میان تهران و ریاض توافق شده است، دیداری داشته باشم.

وزیر خارجه عربستان اضافه کرد: تهران و ریاض آماده اند تا روابط دیپلماتیک خود را طی ۲ ماه آتی از سر بگیرند. یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد صفحه جدید در روابطمان با ایران، پایبندی به مفاد توافقنامه میان دو طرف به شمار می‌رود. بدون شک منفعت دو کشور و منطقه در فعال سازی روند همکاری‌های مشترک نهفته است.

در ادامه مصاحبه بن فرحان آمده است: ما باید به دنبال تحقق خواسته‌های ملت‌های خود و نسل‌های آتی و ایجاد یک آینده بهتر در سایه امنیت و ثبات و شکوفایی باشیم. امیدواریم بتوانیم با طرف ایرانی در این خصوص همکاری‌های لازم را داشته باشیم.

کد خبر ۵۷۳۲۰۷۴
روزنامه رای الیوم : ۲۳/۱۲/۱۴۰۱

آیا امارات در صدد جبران اشتباه نزدیکی به تل‌آویو است؟

همزمان با اعلام توافق ازسرگیری روابط ریاض و تهران، برخی منابع صهیونیست از ضربه جدید ابوظبی به کابینه تل‌آویو پس از لغو سفر نتانیاهو به امارات و احتمال لغو قرارداد خرید سامانه‌های پدافندی از رژیم صهیونیستی خبر دادند.

آیا امارات در صدد جبران اشتباه نزدیکی به تل‌آویو است؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر  رژیم صهیونیستی، در دو سطح منطقه‌ای و بین المللی منزوی شده است و حتی بیشتر از آن در محاصره شهرک‌نشینان صهیونیست قرار گرفته و صدها هزار نفر علیه طرح دیکتاتوری او در «اسرائیل» تظاهرات می‌کنند.

روزنامه رأی الیوم با انتشار گزارشی در این خصوص، نوشت: «نتانیاهو در اواخر دسامبر گذشته، پیش از ادای سوگند کابینه‌اش خبر داد که قصد دارد به امارات سفر کند و این کشور نخستین مقصد سفر او به کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد بود.کشوری که با امضای توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی، تحت نظارت آمریکا در آگوست ۲۰۲۰، دایره اختلافات تاریخی را کنار گذاشت.

نویسنده در ادامه تصریح کرد: «اما باد طبق  برنامه‌های نتانیاهو و کابینه‌اش که به درستی به افراطی‌ترین، نژادپرست‌ترین و وحشی‌ترین کابینه اسرائیل ملقب شد، نوزید و حتی دوستانش از او و کابینه‌اش دوری کردند. حتی دوست راهبردی آن یعنی ایالات متحده آمریکا تا این لحظه از دعوت وی به واشنگتن برای انجام دیداری سنتی با رئیس جمهور آمریکا خودداری کرده است. امری که تمسخر بسیاری را در محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی علیه نتانیاهو برانگیخته است.

علاوه بر این، «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، یکشنبه پیش به واشنگتن سفر کرد اما هیچ مقام مسئولی در دولت آمریکا از او استقبال نکرد و همتای آمریکایی او نیز هرگونه دیدار با اسموتریچ را تحریم کرد. کاخ سفید نیز اعلام کرد که هیچ مقام مسئول آمریکایی با این وزیر دیدار نخواهد کرد.

در ادامه این یادداشت آمده است: «پس از لغو سفر نتانیاهو به امارات از سوی ابوظبی در اعتراض به هتک حرمت وزیر فاشیست «ایتمار بن گویر» به مسجد الاقصی، – سفری که نتانیاهو تاکیر ویژه‌ای بر روی آن داشت _ کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، به نقل از منابع بسیار امنیتی در تل آویو فاش کرد که انتظار می رفت که امارات خرید سامانه‌های دفاعی از اسرائیل را به دلیل اقدامات دو وزیر نژادپرست ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ متوقف کند. این در حالی است که خرید این سامانه‌های دفاعی از سوی امارات بسیار حساس و از اهمیت بالایی برای تل‌‌آویو برخوردار است و انتشار اطلاعات در مورد آن ممنوع است.

هرچند که رسانه‌های رژیم صهیونیستی دلیل لغو سفر نتانیاهو را اهانت دو وزیر کابینه او به بیت‌المقدس عنوان می‌کنند، سایت آکسیوس به نقل از «سه مقام ارشد اسرائیلی» نوشت که امارات متحده عربی سفر برنامه‌ریزی شده بنیامین نتانیاهو، نخست ‌وزیر اسرائیل، در ماه گذشته برای دیدار از ابوظبی را به دلیل «نگرانی از گسترش بحران منطقه‌ای با ایران» به تعویق انداخت.

این سه مقام صهیونیست اعلام کردند که مقامات اماراتی نمی‌خواستند به بنیامین نتانیاهو امکان دهند که در خاک امارات سخنانی در تهدید جمهوری اسلامی ایران بیان کند. زیرا به نظر می‌رسید که نتانیاهو، قصد داشت از سفر به امارات برای تهدید ایران از فاصله نزدیک به خاک ایران استفاده کند و مقامات اماراتی نگران بودند که چنین اظهاراتی به تنش با ایران دامن بزند به ویژه که ابوظبی پس از گذشت چندین سال تنش، به تازگی موفق شده که روابطش با تهران را بهبود ببخشد و پس از هفت سال نبود سفیر در تهران، سفیر جدیدی به ایران اعزام کند.

اما تیم نتانیاهو در آن زمان ادعا کرد که تعویق این سفر به دلیل مسائل لوجستیک صورت گرفته و ارتباطی به تنش‌ها در فلسطین اشغالی و انتقادات از اقدامات وزیر امنیت داخلی نداشت.

منابع صهیونیستی در ادامه افزودند که این تصمیم امارات با توجه به اقدامات کتابینه نتانیاهو در یک ماه و نیم گذشته از جمله یورش بن گویر به الاقصی، وقایع حواره و اظهارات  اسموتریچ در مورد آن‌چه اتفاق افتاد و تاکیدش بر لزوم محو حواره از روی نقشه، اتخاذ شد.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منابع آگاه فاش کرد که «محمد بن زاید» رئیس امارات طی نامه‌ای به صهیونیست‌ها به آن‌ها ابلاغ کرده که باید اطمینان یابد که بنیامین نتانیاهو قادر به کنترل کابینه خود است تا پتانسیل انجام اقدامات مشترک وجود داشته باشد.

این کانال تلویزیونی رژیم صهیونیستی تاکید کرد که اقدام اخیر ابوظبی، هیچ تاثیری بر همکاری اطلاعاتی اسرائیل و امارات نداشته است، اما به هرحال گامی نگران‌کننده تلقی می‌شود و احتمال این‌که سخن از رویکرد جدید کشورهای حاشیه خلیج فارس به میان آید، بسیار زیاد است. به ویژه که این تصمیم امارات، همزمان با از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی بوده است.

بر اساس این گزارش، اخبار در خصوص احتمال تعلیق قرارداد نظامی پس از به تاخیر افتاده سفر نتانیاهو به امارات و عدم مشخص کردن مدعد جدید برای آن، پس از آن منتشر شد که عربستان سعودی از ازسرگیری روابط با ایران خبر داد.

دفتر نتانیاهو نیز در واکنش به این خبر اعلام کرد که این امر صحت ندارد و اسرائیل و امارات، تماس‌های سیاسی مثمرثمری در تمامی زمینه‌ها دارند.

«بنی گانتز» وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این خبر در توئیتر نوشت که از نتانیاهو درخواست برکناری دو وزیر بن گویر و اسموتریچ را داده است و ستون پنجم به مقدسات این رژیم یعنی امنیت آن، نفوذ کرده، بنابراین از نتانیاهو می‌خواهد که این دو وزیر را برکنار کند و آنچه را که در طول سالیان متمادی ساخته شده را نابود نکند زیرا منافع امنیتی اسرائیل بسیار بیشتر از منافع و اهداف سیاسی شخصی است.

از سوی دیگر، «امیر هایک» سفیر رژیم صهیونیستی در امارات، اخبار منتشر شده از سوی ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد و در توییتی نوشت که پس از برقراری تماس با مقامات ارشد امارات، اطمینان یافته که بی‌تردید اخبار منتشر شده در خصوص ابطال قرارداد نظامی میان دو طرف، صحت ندارد.

نویسنده این گزارش در خاتمه به تاریخچه تنش جدی میان ابوظبی و تل‌آویو در سال ۲۰۱۰ اشاره و یادآوری کرد: «اقدام موساد در ترور محمود المبحوح رهبر حماس در سال ۲۰۱۰ در دبی منجر به تنش شدید در روابط اسرائیل و امارات شد و در پی آن، ابوظبی قرارداد تسلیحاتی با یک شرکت اسرائیلی را لغو کرد تا این‌که موساد متعهد شد که این موضوع را تکرار نکند و همانطور که در آن زمان روزنامه هاآرتص تایید کرد، روابط را ترمیم کرد.

پایان پیام/م

خبرگزاری فلسطین (وفا)،: ۲۳/۱۲/۱۴۰۱

شیخ الاسرای فلسطین آزاد شد

«فؤاد الشوبکی» مسن‌ترین اسیر فلسطینی ملقب به «شیخ الاسرای» فلسطین در سن ۸۳ سالگی آزاد شد.

شیخ الاسرای فلسطین آزاد شد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،«فؤاد الشوبکی» مسن‌ترین اسیر فلسطینی معروف به شیخ الاسرای فلسطین که هفده سال را در زندان‌های رژیم صهیونیستی به سر برده، امروز (دوشنبه)، در سن ۸۳ سالگی آزاد شد.

بنابر گزارش خبرگزاری فلسطین (وفا)، نیروهای رژیم صهیونیستی او را در ایست بازرسی «ترقومیا» آزاد کردند و با استقبال پرشور مردمی او به شهر خود رام‌الله بازگشته است. الشوبکی پس از آزادی گفت اسرا شهدایی هستند که به شهادت نرسیده‌اند و زندگیشان را فدای آرمان فلسطین کرده‌اند و باید برای آزادی آن‌ها راه حلی پیدا کرد.

الشوبکی سیاستمدار و سرلشکر فلسطینی است که در ۱۲ مارس سال ۱۹۴۰ در محله «التفاح» غزه دیده به جهان گشود. او دارای مدرک کارشناسی حسابداری از دانشگاه قاهره است.

فؤاد الشوبکی مسن‌ترین اسیر فلسطینی و از اعضای جنبش «فتح» در فلسطین است که ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ سوم ژانویه سال ۲۰۰۲ در عملیاتی نظامی تحت عنوان «کشتی نوح»، او را متهم به قاچاق سلاح برای فلسطینیان کرد.

نظامیان رژیم صهیونیستی در تاریخ مذکور یک کشتی به نام «کارینA» را در دریای سرخ متوقف کردند و مدعی شدند که این کشتی در حال حمل تجهیزات نظامی برای فلسطینیان بوده است. در آن سال‌ها، رژیم صهیونیستی الشوبکی را مسئول مستقیم این اقدام معرفی کرده بود.

نیروهای رژیم صهیونستی او را در چهاردهم مارس سال ۲۰۰۶ ربودند و دادگاه نظامی در فلسطین اشغالی او را به ۲۰ حبس محکوم کرد که بعدها این مدت به ۱۷ سال کاهش یافت.

پایان پیام/م

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *