سفر علی باقری به ارمنستان

معاون سیاسی وزیر امور خارجه از سفر امروزش به ایروان در پاسخ به دعوت همتای ارمنستانی خبر داد و گفت: حرکت پرشتاب دستگاه دیپلماسی با محوریت «تحکیم سیاست همسایگی» و اولویت «حوزه قفقاز»، آغاز شد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه امروز (سه‌شنبه) اول فروردین ماه در توئیتر از سفرش به ایروان خبر داد و نوشت: ‏چند ساعت از نخستین روز سال جدید نگذشته که حرکت پرشتاب دستگاه دیپلماسی با محوریت «تحکیم سیاست همسایگی» و اولویت «حوزه قفقاز»، آغاز شد.

وی افزود: برای سفر کاری دو روزه به دعوت همتای ارمنی، ظهر امروز عازم ایروان هستم. ⁧‫

در سال گذشته نیز حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه سفری به ایروان داشت و به همراه همتای ارمنی سرکنسولگرگی ایران در قاپان را افتتاح کرد.

به گزارش فارس، علی باقری اخیرا هم برای شرکت در مشورت‌های سیاسی ایران و عمان، سفری به مسقط داشت و ضمن دیدار با همتای خود و شرکت در این نشست با وزیر خارجه عمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز قرار است هفته آینده به منظور دیدار و گفت‌وگو با سرگئی لاوروف سفری به مسکو داشته باشد.

پایان پیام/

نخست وزیر عراق ضمن موضع گیری درباره توافق امنیتی امضا شده میان ایران و عراق از عدم نیاز بغداد به نیروهای رزمی خارجی هم سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق ضمن تأکید بر بی نیازی این کشور از نیروهای رزمی خارجی به موضع گیری درباره توافق امنیتی امضا شده میان تهران و بغداد هم پرداخت.

نخست‌وزیر عراق گفت: توافق امنیتی که با ایران امضا شده شامل کنترل مرزها و تحویل دادن افراد تحت تعقیب می‌شود. امیدواریم که این توافق موجب ثبات در مرزها شود.

این مقام ارشد عراقی در ادامه با اشاره به این که روابط ایران با آمریکا و برخی کشورهای منطقه نباید در عراق بازتاب پیدا کند، به الجزیره افزود: مخالف هر حمله‌ای به هر کشور همسایه ای از اراضی عراق هستیم.

السودانی گفت: عراق به نیروهای رزمی خارجی نیازی ندارد و دوستان آمریکایی ما این مسئله را درک می‌کنند. به زودی به مرحله خلع سلاح همه گروه‌ها در عراق خواهیم رسید و هیچ سلاحی خارج از سلطه دولت در کار نخواهد بود.

وی تأکید کرد که مطالبات اهل سنت عرب در عراق ناممکن نیست بلکه حق آنهاست که باید بسیار پیش از این به آنها داده می‌شد.

نخست وزیر عراق همچنین گفت که در چارچوب مبارزه با فساد برخی چهره‌های شاخص محاکمه خواهند شد.

محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق ادامه داد که جریان صدر در انزوای سیاسی به سر نمی‌برد بلکه به علت ناتوانی از تشکیل دولت از صحنه سیاسی عقب‌نشینی کرد.

السودانی برگزاری انتخابات پیش از موعد را مشروط به مصوبه مجلس درباره انحلالش دانست.

کد خبر ۵۷۳۷۲۷۸

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و ترکیه

حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان با مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه تلفنی گفتگو و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان تعامل مثبت همسایگان و کشورهای منطقه را زمینه ساز توسعه صلح و ثبات در منطقه و هم افزایی بیشتر در عرصه بین المللی توصیف کرد.

چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در این گفتگو از توافق ایران وعربستان سعودی استقبال و ابراز اطمینان کرد که این توافق به تقویت مواضع جهان اسلام و هم افزایی بین کشورهای اسلامی برای کمک به حل و فصل مسائل منطقه منجر خواهد شد.

وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه همچنین درخصوص روند توسعه روابط و برخی موضوعات مورد اهتمام دو کشور در عرصه منطقه ای تبادل نظر کردند.

دو طرف آخرين وضعيت مناسبات ايران و جمهوری آذربایجان را مورد توجه قرار دادند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در سیاست خارجی هماهنگی وجود دارد، همه چیز در چارچوب نظام و زیر نظر رئیس‌جمهور است و دشمنان بدانند، اختلافی نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: سفر دریابان شمخانی به امارات و عراق در چارچوب مناسبات موجود امنیتی انجام می‌شود. پدیده جدیدی نیست.

وی با تأکید بر اینکه نماینده وزارت خارجه در سفرها همراه دریابان شمخانی است، افزود: در سیاست خارجی هماهنگی وجود دارد. همه چیز در چارچوب نظام و زیر نظر رئیس‌جمهور است. دشمنان بدانند، اختلافی نیست.

 

 

 

تأسیس ۳ شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق

وزیر امور اقتصادی و دارایی از تأسیس و راه اندازی ۳ شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق در مرزهای مجاور استان های میسان، بصره و واسط این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از وزارت اقتصاد و دارایی، سید احسان خاندوزی که پس از بازگشت از سفر سه روزه خود به کشور عراق و در حاشیه مراسم رونمایی از “سامانه فکتورینگ قرارداد های خصوصی” در محل وزارت اقتصاد با خبرنگاران سخن می گفت، اعلام کرد: از جمله توافقات بعمل آمده با مقامات عراقی، با توجه به توانایی بالای شرکت های دانش بنیان و صنعتی کشور، بطور مشخص می توان از اجرای پروژه های تولید مشترک محصولات با ارزش افزوده بالا، در سه نقطه مرزی ایران و عراق در استان های “میسان”، “بصره” و “واسط” سخن گفت که در هر سه نقطه بتوانیم شهرک صنعتی مشترک تاسیس کنیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سفر اخیر وی و هیئت همراه به عراق، شاهد تحقق اراده جدی دو کشور برای اجرایی ساختن پروژه هایی بودیم که سالها از اجرا و یا تکمیل آنها سخن گفته میشد، اظهار داشت: از جمله این پروژه ها تکمیل خط آهن شلمچه – بصره بود که وزارت راه و شهر سازی ایران در این خصوص ابراز آمادگی کرد و دولت عراق هم اعلام کرد که رسما عددی را به منظور تأمین مالی این پروژه در بودجه ۲۰۲۳ خود گنجانده است.

وی افزود: البته اجرای این پروژه نیازمند برخی اصلاحات در جزئیات جغرافیایی ایستگاه های مرزی و نیز بخشی هم نیازمند اجرای عملیات مین روبی بود که نماینده ستاد کل نیرو های مسلح ایران وعده داد، بلافاصله بعد از تعطیلات نوروز، عملیات اجرایی آن را شروع کند.

خاندوزی با اشاره به عهده دار بودن مسئولیت ریاست طرف ایرانی کمیسیون اقتصادی دو کشور ایران و عراق، بحث های اقتصادی و صنعتی مطرح شده در جلسات برگزار شده این کمیسیون در سفر خود به عراق را شامل مباحثی از جمله تولید برق خواند و گفت: در این مورد، شرکت ها و پیمانکاران ایرانی توانایی بسیار بالا و البته برخی محدودیت های مالی را دارند.وی حوزه خدمات فنی و مهندسی را از جمله دیگر مباحث مطروحه در جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور خواند و گفت: در مدت حضور در عراق، بطور مستقل، یک جلسه با فعالان ایرانی حوزه خدمات فنی مهندسی گذاشتم و در جریان مشکلات آنها با طرف عراقی قرار گرفتم که موارد را به وزیر صمت عراق منتقل کردم.

خاندوزی افزود: آنها همچنین، یکی دو مشکل در حوزه گمرک و مالیات با طرف ایرانی داشتند که با توجه اینکه مربوط به حوزه اختیارات خود ما میشد، همانجا تصمیم گرفته شد آن موانع برطرف شود.وزیر اقتصاد با اشاره به رشد ۲۰ درصدی حجم تجارت بین ایران و عراق در ۱۱ ماهه گذشته اظهار داشت: دستاورد ها و توافقات کاملا “عملیاتی” به دست آمده در عراق، این امید را زنده می کند که برای سال ۱۴۰۲ بتوانیم رکورد افزایش تجارت با این کشور را بزنیم.

پایان پیام/

تفاهم نامه مشترک همکاری اقتصادی ایران و عراق  امضا شد.

تفاهم نامه مشترک همکاری اقتصادی ایران و عراق با محورهای حمل و نقل، تجارت، نیرو، برق، گاز، آب و تعاملات بانکی و مالی امضا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، احسان خاندوزی امروز در نشست خبری مشترک با وزیر تجارت عراق، اظهار کرد: در پنجمین نشست کمیسیون مشترک ایران و عراق، تفاهمات راهگشایی در حوزه حمل و نقل، تجارت، نیرو، برق، گاز، آب و همچنین در حوزه‌های تعاملات بانکی و مالی بین دو کشور به امضا رسید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: تعاملات فرهنگی و اقتصادی ایران و عراق در بستر تاریخی، بسیار مثبت بوده است. پس از اسلام نیز این روند مثبت و رو به جلو ادامه داشت. در دوره معاصر نیز گره خوردن امنیت، موضوعات مشترک فرهنگی و مذهبی از عوامل مؤثر توسعه روابط دو کشور بوده است. در حال حاضر نیز ایران تمامی پشتیبانی خود برای عراق یکپارچه را به کار گرفته است.

وی گفت: افزایش ۲۰ درصدی تجارت ایران و عراق در یازده ماه گذشته و رفت و آمد بیش از ۷ میلیون نفر به عنوان مسافر و زائر نشانه‌هایی از توسعه بیش از پیش روابط اقتصادی دو کشور است.

خاندوزی تاکید کرد: دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و سیاست دولت آقای سودانی نخست وزیر دولت عراق اشتراکاتی زیادی دارد، بر این اساس امیدواریم گام‌هایی که در گذشته باید برداشته می‌شد با سرعت بیشتر و زمان کوتاه‌تر برداشته شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *