پارلمان عراق رای به اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور داد

پارلمان عراق رای به  پایان دادن به هرگونه حضور نیروهای خارجی در این کشور   داد.

به گزارش ایسنا، پارلمان عراق به پنج بندی رای داد که از جمله آنها لغو درخواست کمک از ائتلاف بین‌المللی ضد داعش است.

پارلمان عراق به خروج تمامی نیروهای خارجی و آمریکایی از عراق و لغو نقش ائتلاف بین‌المللی در عراق و همچنین لغو توافق امنیتی با آمریکا از سوی دولت عراق رای داد.

پنج بند مورد تصویب عبارتند از:

–  الزام دولت عراق به لغو درخواست کمک از ائتلاف بین‌المللی ضد داعش

– تلاش برای خاتمه دادن به هرگونه حضور نیروهای بیگانه و آمریکایی در عراق

– ممانعت از استفاده از حریم هوایی عراق به هر دلیلی

– ارائه شکایت رسمی به شورای امنیت و سازمان ملل علیه آمریکا به دلیل حمله صورت داده

-منحصر کردن وجود سلاح در دست دولت

از سوی دیگر رئیس فراکسیون حزب دموکرات کردستان عراق در پارلمان از عدم حضور احزاب کرد و برخی از احزاب اهل تسنن در نشست امروز (یکشنبه) پارلمان عراق برای بررسی حمله اخیر آمریکا به کاروان حشد شعبی و آینده حضور نیروهای آمریکایی در این کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره لبنان، فیان صبری، رئیس فراکسیون حزب دموکرات کردستان عراق در پارلمان این کشور در سخنانی اعلام کرد که احزاب کرد در نشست امروز پارلمان برای بررسی حمله اخیر آمریکا به کاروان حشد شعبی در بغداد حضور نخواهند یافت.

وی افزود: تا آنجایی که ما اطلاع داریم برخی از نمایندگان اهل تسنن نیز در این جلسه مشارکت نخواهند کرد.

در این میان دو ائتلاف بزرگ الفتح و السائرون در پارلمان عراق درباره پیشنهاد ارائه قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق به توافق رسیده بودند.

همزمان، «عبدالکریم خلف» سخنگوی فرمانده‌کل نیروهای مسلح عراق در گفت‌وگو با المیادین، اعلام کرد بعد از شهادت سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه و «ابومهدی المهندس» نایب‌رئیس هیئت الحشد الشعبی در پی حمله جنایتکارانه ارتش آمریکا در مسیر فرودگاه بغداد، تصمیمی مبنی بر محدود کردن تحرکات نیروهای آمریکایی در عراق اتخاذ شده است.

خلف تأکید کرد، تنها با موافقت فرمانده‌کل نیروهای مسلح عراق است که نیروهای ائتلاف آمریکایی اجازه فعالیت و تحرکی در عراق را دارند.

این سخنگو اظهار داشت که عراق گزینه‌های جایگزینی برای آموزش نیروهای مسلحش دارد.

بامداد جمعه در جریان حمله جنگنده ارتش تروریست آمریکا به کاروان الحشدالشعبی در نزدیکی فرودگاه بغداد، سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به‌همراه ابومهدی المهندس، معاون الحشد الشعبی و چند نفر از اعضای این سازمان به شهادت رسیدند.

از سوی دیگر در پی اتفاقات اخیر فضای سیاسی عراق کم از فضای نظامی این کشور ندارد و صحنه دیپلماسی آن نیز داغ است. همه اعضای پارلمان چشم به جلسه امروز (یکشنبه) دوخته‌اند؛ جلسه‌ای تعیین کننده که باید در آن موضع رسمی عراق درباره آینده حضور نیروهای آمریکایی بررسی شده و تصمیمات قانونی و تدابیر ضروری مناسب در آن اتخاذ شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، از مهمترین مسائلی که قرار است امروز در پارلمان بررسی شوند قانون اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور است؛ خواسته‌ای که روز گذشته تشییع کنندگان پیکرهای سردار قاسم سلیمانی و همرزمان عراقی‌اش از صفوف حشد شعبی خواهان تصویب آن از سوی پارلمان بودند.

حال آنکه دو قوه مقننه و مجریه تلاش می‌کنند مسؤولیت تصمیم‌گیری قطعی درباره آینده نفوذ آمریکا در عراق را به دوش یکدیگر بیندازند.

عادل عبدالمهدی،‌ نخست وزیر مستعفی عراق توپ را به زمین پارلمان انداخت و از پارلمان رسما دعوت کرد جلسه‌ای فوق‌العاده در این باره برگزار کند.

این در حالی است که اختلافات عمیقی در داخل پارلمان عراق درباره موضعی مناسب که باید در جلسه امروز در نظر گرفته شود، وجود دارد به طوریکه ائتلاف الفتح به ریاست هادی العامری – شاخه‌ سیاسی گروه‌های حشد شعبی- خواستار موضعی قطعی درباره حضور آمریکایی‌هاست و گفته باید تصمیم فوری درباره پایان دادن به حضور آمریکایی‌ها گرفته شود.

هادی العامری در جریان تشییع پیکرهای سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس‌، نایب رئیس سازمان حشد شعبی و همرزمان‌شان در بغداد قول داد نیروهای آمریکایی را برای همیشه از خاک عراق بیرون کند.

در این راستا ائتلاف الفتح و سائرون (وابسته به مقتدی صدر) در پارلمان عراق بر سر پیشنهاد اخراج نیروهای آمریکایی از کشورشان توافق کردند.

در حالی که نمایندگان پارلمان عراق بر لزوم تعامل عقلانی با اوضاع کنونی بدور از تصمیم‌گیری‌های احساسی تاکید دارند.

فراکسیون پارلمانی بدر روز شنبه خواست تا جلسه امروز علنی باشد تا طی آن مشخص شود چه کسی برای تحقق منافع عالی کشور تلاش می‌کند.

مهدی امرلی، عضو این فراکسیون گفت: در سایه شرایط حساس کنونی عراق باید تصمیمات مهمی در جهت حفظ حاکمیت و خون مردمش بگیرد. ما می‌خواهیم جلسه امروز علنی باشد تا ملت عراق در جریان قرار بگیرند چه کسانی برای تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی تلاش می‌کنند و چه کسانی مانع آن می‌شوند و علیه کشور توطئه می‌کنند.

این در حالی است که ناظران سیاسی و تعدادی از اعضای پارلمان عراق از فراکسیون‌های سنی و کرد امکان تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق را در حال حاضر بنا به دلایلی بعید دانستند، آنها دلیل اول را ماهیت اختلافات بین فراکسیون‌های سیاسی به خصوص موضع اهل سنت و کرد می‌دانند که مخالف اخراج نیروهای آمریکایی هستند و دلیل دوم را در اینکه دولت کنونی عراق، دولت موقت است و حق تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی نظیر دعوت از پارلمان برای بررسی این مساله را ندارد به خصوص که دولت عراق طی دوره‌های گذشته توجیهاتی درباره نیاز به حضور نیروهای آمریکایی مطرح کرده بود.

پارلمان عراق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *