یادداشت محرمانه اف بی ای امریکا : میان حمله کنندگان به برج های دوقلو وعربستان رابطه وجود داشته است / یک نشریه المانی : بیشترین شمار تروریست‌های ۱۱ سپتامبر اهل عربستان سعودی بودند

 

دولت امریکا یادداشت  محرمانه اف بی آی درمورد حمله به دو برج دوقلو را برای عامه مردم منتشر کرد .در این یادداشت درباره رابطه بین عربستان وحمله کنندگان به دو برج دوقلو سخن بمیان اورده است.

در این یادداشت که مورخ چهارم اوریل ۲۰۱۶ است ومحرمانه بوده است به رابطه بین  عمر البیومی که گفته می شود عضو سازمان امنیت عربستان بوده ودو تن از اعضای سازمان القاعده که در ربودن هواپیما وحمله به هدف هایی در نیویورک وواشنگتن شرکت کردند اشاره شده است.در این یادداشت همچنین به تماس ها ودیدارهای البیومی با نواف الحازمی وخالد المحضار پس از رسیدن انها به جنوب کالیفرنیا در سال ۲۰۰۰ یعنی قبل از حمله به دو برج دوقلو اشاره شده است.

دولت بایدن این یادداشت را پس اعتراض خانواده های قربانیانه حمله به دو برج دوقلو وشکایت انها علیه عربستان به دادگاه منتشر کرد

خبر مرتبط

 “بیشترین شمار تروریست‌های ۱۱ سپتامبر اهل عربستان سعودی بودند؛ واقعیتی که برای عربستان سعودی هیچ پیامدی در پی نداشت. بستگان قربانیان ۱۱ سپتامبر و شاید بخش بزرگی از افکار عمومی هنوز می‌پرسند، دلیل این مسئله چه بود؟”

به گزارش ایسنا، دویچه وله نوشته است: این پرسش که مسئولیت عربستان سعودی در قبال حملات یازده سپتامبر و نقش این کشور در این حمله تروریستی چه بود، تا به امروز هم ذهن بسیاری از مردم آمریکا را به خود مشغول کرده است. سایت شبکه یک آلمان در گزارشی به این موضوع پرداخته و با یکی از بازماندگان، یک کارشناس و دیپلماتی آمریکایی در اینباره گفت‌گو کرده است.

یکی از کسانی که هنوز در پی پاسخ پرسش بالاست، تری استرادا نام دارد. او که همسرش را در این حمله‌ها از دست داد، می‌گوید: «پس از گذشت ۲۰ سال، وزارت دادگستری و اف‌بی‌آی درست از همان کشوری محافظت می‌کنند که ۱۵ تن از ۱۹ هواپیمارباها از آنجا می‌آیند، یعنی عربستان سعودی.»

در آغاز ماه اوت، استرادا در کنار سناتورهای حزب دموکرات در یک کنفرانس خبری‌ مقابل کاخ کنگره آمریکا در واشنگتن دی‌سی ایستاده بود. خواست این جمع انتشار اسنادی درباره واقعه ۱۱ سپتامبر بود که به عنوان اسناد محرمانه طبقه‌بندی شده‌اند.

استرادا در این تجمع گفت: «می‌دانیم که عربستان سعودی به‌گونه‌ای تعیین‌کننده از سازمان تروریستی القاعده حمایت و آنها را تأمین مالی کرده است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد عوامل سعودی که عربستان به آمریکا گسیل کرده بود به برخی از ۱۹ رباینده دخیل در این حمله، اگر نگوییم به همه، کمک کرده‌اند.»

قطع رابطه با عربستان، گزینه‌ای روی میز؟

چرا آمریکا پس از حملات ۱۱ سپتامبر در هیچ برهه‌ای، روابط خود با عربستان سعودی را قطع نکرد؟ دیوید راندل می‌گوید، در زمان ریاست جمهوری بوش، چند تن از اعضای دولت در سال ۲۰۰۱، موضوع محدودسازی روابط با عربستان را بررسی کردند.

دیوید راندل در زمان فعالیت خود به عنوان دیپلمات، در سفارت آمریکا در ریاض و سپس در کنسولگری جده و ظهران خدمت می‌کرد.

این دیپلمات می‌گوید، برخی در واشنگتن در آن زمان، خشمگین از این واقعه، خواستار عدم صدور ویزا برای سعودی‌ها و بستن سفارت آمریکا در ریاض و کنسولگری‌ها و همچنین خواستار توقف فروش سلاح به عربستان شدند.

به گفته راندل اما نهایتا بخشی از دولت بوش توانست حرف خودش را به کرسی بنشاند که رابطه با عربستان را غیرقابل چشم‌پوشی و ضروری می‌دانست.

پیامد تصمیمی که سال ۱۹۷۹ گرفته شد؟

پل سی‌لم، از مؤسسه مطالعات خاورمیانه معتقد است برای توضیح چرایی این تصمیم باید به سال ۱۹۷۹ بازگشت؛ سالی که اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان حمله کرد. در پی این حمله، آمریکا، عربستان سعودی و پاکستان در مبارزه با کمونیست‌ها از اسلام‌گرایان افراطی حمایت کردند.

به باور این کارشناس، در آن زمان ایالات متحده آمریکا، اسلام‌گرایان افراطی را تهدید به شمار نمی‌آورد. او می‌افزاید: «برای آمریکا، کمونیست‌ها تهدید محسوب می‌شدند. البته بعدها پی بردند که این یک خطای وحشتناک بود.»

روابط تنگاتنگ با طالبان و بنیادگرایان

از آن طرف برای عربستان سعودی هم که مدت‌ها از شورشیان حمایت کرده بود، دیگر برای قطع حمایت از آنها دیر شده بود. آمریکایی‌ها بر این باورند که وابستگی خاندان سلطنتی آل سعود به اسلام‌گرایان افراطی از این هم شدیدتر بوده است. با وجود این برخی دیپلمات‌ها مانند راندل، تمایل دارند از رهبری عربستان در این مسئله‌ دفاع کنند.

راندل معتقد است، خاندان سعودی آگاهانه از تروریست‌ها حمایت نکرده است. به باور او، هرچند رهبری عربستان از سازمان‌های خیریه طالبان و دیگر گروه‌های بنیادگرا حمایت مالی می‌کرد، اما بسیار سهل‌انگارانه آنها را کنترل کرده است. سهل‌انگاری که پیامد آن به گفته این دیپلمات چنین بود: «آنها می‌توانستند هرکاری دلشان می‌خواست انجام دهند و در این میان برخی هم افکار بدی در سر داشتند.»

سی‌لم می‌گوید، هدف القاعده و اسامه بن لادن سرنگونی خاندان سلطنتی آل سعود است. ناگفته نماند که رابطه خوبی میان خانواده پرزیدنت بوش و خاندان سعودی برقرار بود. در نهایت در سال ۲۰۰۱ در واشنگتن این نتیجه‌گیری بر دیگر برآوردها چیره شد که آمریکا و رهبری ریاض، سرنشین یک کشتی‌اند.

اما آیا دلایل دیگری هم برای توضیح اینکه چرا آمریکایی‌ها هیچ‌گاه به طور جدی گزینه قطع روابط با عربستان سعودی را بررسی نکردند، وجود دارد؟ منافع.

کارشناس مطالعات خاورمیانه و خاور نزدیک، به پیشینه روابط دو کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: «این روابط به دهه ۴۰ میلادی برمی‌گردد، رابطه‌ای که موضوعش در ابتدا مسئله نفت بود.»

مشترکات امروز؟

امروزه به سختی می‌توان گفت، مسئله برای آمریکا واردات نفت از عربستان است. مسئله آمریکا در برخورد با عربستان بیشتر با توجه به حجم تولید نفت در این کشور، به توانایی عربستان در تأثیرگذاری بر قیمت نفت در جهان مربوط می‌شود.

از منافع استراتژیک باید به پنج پایگاه نظامی آمریکا در عربستان و در کشور همسایه آن، قطر و در بحرین اشاره کرد و سرانجام این واقعیت که سعودی‌ها برای خرید سلاح و تسلیحات از آمریکایی‌ها ده‌ها میلیارد دلار خرج می‌کنند.

قتل جمال خاشقچی، خبرنگار سعودی با مأموریت یا با آگاهی ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، می‌رفت که هر گونه امیدواری به آغازی دوباره در روابط دو کشور را نقش برآب کند. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در کارزار انتخاباتی خود وعده داد کاری کند که ریاض بهای نقض حقوق بشر را بپردازد.

پس از رئیس جمهور شدن اما بایدن در مصاحبه‌ای با تلویزیون “ای بی سی” میان “مشارکت‌کنندگان در این قتل” و ولیعهد تفاوت قائل شد و “سیاست واقع‌گرایانه” در آن مصاحبه اینگونه طنین‌انداز شد: «من به پادشاه، به پدرش گفتم همه چیز تغییر خواهد کرد. ما همه کسانی را که در این عمل دخیل بودند پاسخگو می‌دانیم، اما نه ولیعهد را. برای اینکه به یاد ندارم تا به حال در مورد متحدانمان سراغ دولتمردانی که بر سر کارند، رفته باشیم و آنها را مجازات کرده باشیم.»

مبارزه بر سر یک قانون

تری استرادا در گفت‌وگویی تلفنی از گام‌های بعدی می‌گوید. یک قانون قرار است وزارت دادگستری را وادار به انتشار اسناد مربوط به نقش سعودی‌ها در حمله ۱۱ سپتامبر  کند.  استرادا می‌گوید، هنوز امیدوار است و برای ادامه این مبارزه باید امیدوار بماند.

او امیدوار است که انتشار اسناد محرمانه باعث شوند رابطه با عربستان سعودی از نو تعریف شود. او خواهان تخریب این رابطه نیست اما می‌گوید: «مهم است که مشخص شود، سعودی‌ها چه نقشی در تأمین مالی تروریسم داشته‌اند. این مسئله امروز با توجه به آنچه که در افغانستان می‌گذرد، بیش از هر زمان دیگری مهم است.»

استرادا به عنوان یکی از بازماندگان قربانیان ۱۱ سپتامبر، برخلاف کارشناسان دیگر در واشنگتن بر این باور است که عربستان سعودی هیچ‌گاه از حمایت از تروریست‌ها دست برنداشته است. او می‌گوید: «آمریکا حتی تا امروز هم نحوه جریان و گردش پول در گذشته را روشن نکرده است.»

انتهای پیام

 

 

 

 

 

رئیس جمهور آمریکا در پیامی به مناسبت بیستیمن سالگرد قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر خواستار اتحاد و وحدت در جامعه آمریکا شد.

به گزارش  خبرگزاری فارس، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا یک روز مانده به برگزاری سالگرد حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر که در آن ۲۹۷۷ نفر کشته شدند، خواستار وحدت و اتحاد ملی در ایالات متحده آمریکا شد.

بایدن در یک پیام ضبط شده به مناسبت بیستیمن سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر یاد و خاطره قربانیان این حادثه و هزاران مجروح آن و همچنین آتش نشانان، پزشکان، پرستاران و نیروهای امدادی که جان خود را در ماموریتهای پس از این حادثه به خطر انداختند گرامی داشت.

رئیس جمهوری آمریکا، وحدت ملی را بزرگترین درس حملات ۱۱ سپتامبر برای جامعه متنوع آمریکا خواند و تاکید کرد، وحدت به این معنی نیست که همه ما باید یک چیز را باور کنیم بلکه باید به عنوان یک ملت به یکدیگر احترام بگذاریم و به هم ایمان داشته باشیم.

کاخ سفید این ویدئو را در آستانه برگزاری مراسم سالگرد ۱۱ سپتامبر منتشر کرده است. بایدن قرار است روز دوشنبه از سه نقطه محل این حملات تروریستی بازید کند.

بنابر اعلام کاخ سفید، بایدن و «جیل بایدن» همسرش قرار است روز شنبه با سفر به نیویورک از محل برجهای دوقلوی تجارت جهانی که محل برخورد دو هواپیمای تروریستها به آن و کشته شدن ۲۷۵۳ نفر بود دیدن کند.

بایدن همچنین قرار است با سفر به «آرلینگتون» در ویرجینا در محل ساختمان وزارت دفاع که سومین هواپیما به آن برخورد کرد حضور یابد. بایدن همچنین به «شانکسویل» در پنسیلوانیا که محل فرود چهارمین هواپیما که قرار بود به ساختمان کنگره آمریکا کوبیده شود نیز سفر خواهد کرد.

بیستیمن سالگرد حملات تروریستی القاعده به آمریکا درحالی برگزار می‌شود که آمریکا پس از ۲۰ سال جنگ و اشغال افغانستان برای شکست القاعده و طالبان بدون هیچ دستاوردی به صورت مفتضحانه از این کشور خارج شد. خروج آمریکا و تسلط طالبان بر افغانستان انتقادات زیادی را علیه دولت بایدن در آمریکا و سایر کشورهای جهان به راه انداخته است.

انتهای پیام/م

خبر مرتبط

 

منابع خبری از پرواز نخستین هواپیمای غیر نظامی از فرودگاه کابل پس از خروج آمریکا از این کشور و فرود آن در قطر خبر دادند.

به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی اعلام کرد که نخستین هواپیمای تجاری حامل ۲۰۰ مسافر شامگاه پنجشنبه پس از ترک فرودگاه بین‌المللی کابل، در فرودگاه دوحه قطر بر زمین نشست.

محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی، وزیر خارجه قطر در اسلام آباد پایتخت پاکستان در این باره گفت: ما توانستیم اولین پرواز مسافربری را انجام دهیم.

محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی همچنین از همکاری حکومت طالبان در این زمینه تقدیر کرده است.

الجزیره نیز در این باره گزارش داد که ۲۰۰ مسافر از جمله شهروندان آمریکایی، افغان، کانادایی، اوکراینی، آلمانی و انگلیسی در نخستین پرواز به دوحه منتقل شدند.

الجزیره همچنین اعلام کرد که مسافران پس از پیاده شدن از هواپیما به یک مجتمع خاص در نزدیکی فرودگاه دوحه منتقل شدند.

پیش از این یکی از مقامات آمریکا که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد، طالبان با خروج ۲۰۰ خارجی گیر افتاده در افغانستان از طریق پروازهای چارتری از فرودگاه کابل موافقت کرد.

انتهای پیام

خبر مرتبط

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد که ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر دولت طالبان در افغانستان سازنده آرام معامله طالبان است که نقش اصلی در آینده افغانستان خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد: ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر دولت طالبان در افغانستان سازنده آرام معامله طالبان است که نقش اصلی در آینده افغانستان خواهد داشت. ملابرادر در جهان خارج شهرت بیشتری دارد. در تأسیس طالبان مشارکت کرده و به بازسازی آن طی دو دهه جنگ با آمریکا کمک کرده است. وی در معامله خروج نیروهای آمریکایی میانجیگری کرد. این‌ها مأموریت‌های سختی هستند. وی باید رهبران جهان را قانع کند که طالبان کنونی با طالبان قبل فرق دارد و نسخه میانه روتری نسبت به طالبان قبلی است.

برادر که در دهه ۵۰ عمرش است ثابت کرده که دیپلمات ماهری است. او به رهبری مذاکرات با آمریکا طی دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق کمک کرد. به وی به عنوانن یک میانجیگر بسیار جدی نگریسته می‌شود طوری که دولت ترامپ بر پاکستان برای آزادی‌اش در سال ۲۰۱۸ بعد از سپری کردن یک دهه در زندان فشار آورد.

کارتر مالکسیان زمانی که معاون استراتژی رئیس ستاد ارتش بود و در چند دوره مذاکره با برادر شرکت کرده بود، گفت: من به عنوان یک مذاکره کننده معتقدم که او همواره محترم است. او توانایی اعتمادسازی دارد.

در گزارش بلومبرگ جزئیات سال‌های اولیه زندگی برادر مبهم توصیف شده است. براساس گزارش اینترپل وی در سال ۱۹۶۸ در قبیله بانفوذی در جنوب افغانستان به دنیا آمد.

مالکسیان مؤلف کتاب جنگ آمریکا در افغانستان گفت: برادر یک فرمانده افغانی روستایی است و رفتار آن‌ها را دارد. زمانی که حرف می‌زنی به تو گوش می‌دهد. از تو استقبال می‌کند و با تو دست می‌دهد. محافظه کار نیست اما آرام است. نوع آرامی از کاریزما.

وی زمانی که نوجوان بود جذب مجاهدان مورد حمایت آمریکا در جنگ با نفوذی‌های شوروری شد. وی در این سال‌ها با ملا محمد عمر دیدار کرد و هر دو در طالبان فعالیت کردند. عقب نشینی شوروی در سال ۱۹۸۹ در را به روی طالبان برای سلطه بر قدرت در سال ۱۹۹۶ باز کرد. برادر پست‌هایی از جمله معاون وزیر دفاع حتی در دوره‌ای داشت که افغانستان پناهگاه تروریست‌هایی از جمله اسامه بن لادن، رهبر القاعده بود.

زمانی که نیروهای مورد حمایت آمریکا به سرعت در سرتاسر کشور در اواخر ۲۰۰۱ پیشروی کردند برادر و بقیه رهبری طالبان به پاکستان گریختند. آن‌ها بار دیگر مقاومتی علیه نیروهای اشغالگر تشکیل دادند. وی آرام آرام زمام امور را در بازسازی طالبان به دست گرفت.

به گفته آنتونیو جوستوزی، مؤلف کتاب “طالبان در جنگ”۲۰۰۱-۲۰۱۸” می گوید: برادر پایه و اساس تأسیس مجدد طالبان در ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ بود. او کسی است که جنبش طالبان را از جنبشی که یک شخصیت کاریزماتیک آن را اداره می‌کرد به جنبشی جمعی تبدیل کرد که برادر در آن همواره بین رقبا اول بود.

زمانی که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان را آغاز کرد برادر تلاش کرد تا با حامد کرزای، رئیس جمهور وقت افغانستان مذاکره کند. این مساله باعث ناخرسندی سازمان اطلاعات پاکستان شد که حل و فصل و مذاکره را به نفع خود نمی‌دید.

برادر در سال ۲۰۱۰ بازداشت شد. عمار سینها، سفیر سابق هند در افغانستان گفت: تاریخ برادر در تلاش برای میانجیگری در معاملات صلح و آشتی به این اشاره دارد که او احساسات قومی دارد که احتمالا باعث می‌شود حامیان طالبان در پاکستان احساساتی شوند. چنین احساساتی نشان می‌دهد که برادر بیشترین توجه را به چهره افغانستان در چشم جهان دارد.

برادر تا ۲۰۱۸ به عرصه سیاسی افغانستان بازنگشت. این بار با کمک آمریکا بازگشت. در آن روزها زلمای خلیل زاد مذاکره کننده آمریکایی  که مکلف به اجرای وعده‌های ترامپ برای عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان بود احساس کرد مذاکرات در دوحه به بن بست رسیده است و بنابر درخواست آمریکا برادر را از زندان آزاد و او را در ژانویه رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر کرد.

او مورد توجه و احترام تیم آمریکایی قرار گرفت. اگر تلاش‌های آمریکا برای آزادی‌اش نبود او سر میز مذاکره نمی‌نشست. آمریکایی‌ها احساس کردند که میانجیگری دارند که واضح‌تر و شفاف‌تر از بقیه رهبران طالبان است.

در این گزارش آمده است: برادر بعد از بازگشت به قدرت سیاسی در دولت به تحقق توازن بین منافع متنوع همسایگان قوی افغانستان و بازیگران منطقه‌ای از جمله ایران، هند، پاکستان، چین نیاز دارد. درست است که برادر نشان داد که قادر به تعامل با سیاست‌های پیچیده در جنگ و صلح است اما چالش‌ها این بار متفاوت است و کمترین آن آزاد کردن حساب‌های بلوکه شده بانکی افغانستان توسط آمریکا است. شاید برای برادر زمانی برای ممانعت از سقوط افغانستان در گرداب عمیق‌تری از نزاع و بحران وجود نداشته باشد؛ بحرانی که مانع این خواهد شد که جهان طالبان را ببیند که به وعده‌هایش عمل کرده است.

انتهای پیام

مقام امریکایی: طالبان با خروج ۲۰۰ آمریکایی و اتباع دیگر از افغانستان موافقت کرده‌اند

یک مقام آمریکایی ناشناس به رویترز گفت مقامات طالبان موافقت کرده‌اند که ۲۰۰ غیرنظامی آمریکایی و اتباع کشورهای ثالث که همچنان پس از پایان عملیات خروج آمریکا در افغانستان هستند، از طریق فرودگاه کابل این کشور را ترک کنند.

مقام آمریکایی: طالبان با خروج 200 آمریکایی و اتباع دیگر از افغانستان موافقت کرده‌اند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام آمریکایی گفت که مقامات طالبان موافقت کرده‌اند که ۲۰۰ غیرنظامی آمریکایی و اتباع کشورهای ثالث که پس از پایان عملیات خروج آمریکا در افغانستان باقی مانده‌اند، با پروازهای چارتر از فرودگاه کابل این کشور را ترک کنند.

به گفته این مقام که به شرط فاش نشدن نامش با رویترز حرف زد، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه ایالات متحده طالبان را برای دادن اجازه خروجِ این افراد تحت فشار قرار داد. به نوشته رویترز، انتظار می‌رود این پروازها امروز (پنجشنبه) انجام شود.

طبق این گزارش، این مقام رسمی نمی‌تواند بگوید که آیا این آمریکایی‌ها و اتباع کشورهای ثالث از جمله افرادی هستند که ادعا می‌شود روزهاست در مزار شریف گرفتار شده‌اند زیرا پروازهای چارتر خصوصی آن‌ها اجازه خروج نیافته است.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه پس از گزارش‌هایی مبنی بر این که طالبان به آمریکایی‌ها اجازه خروج از افغانستان را نداده، گفت که ایالات متحده از «وضعیت گروگانگیری» در شهر مزار شریف آگاه نشده است.

بلینکن در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیپلمات‌های ارشد قطری و مقامات دفاعی در دوحه گفت: ما از این که کسی در هواپیما نگه داشته شده باشد یا وجود وضعیت گروگان‌گیری در مزار شریف مطلع نیستیم. ما توانسته‌ایم تعداد نسبتاً کمی از آمریکایی‌ها را که معتقدیم به دنبال خروج از مزار شریف با خانواده‌هایشان هستند، شناسایی کنیم.

وزیر خارجه آمریکا افزود: دوباره به ما اطمینان داده شد که به همه شهروندان آمریکایی و اتباع افغان با مدارک معتبر سفر اجازه خروج داده می‌شود. بار دیگر قصد داریم طالبان را مکلف به انجام این کار کنیم.

وی تصریح کرد تعهد طالبان در حداقل یک مورد در ۲۴ ساعت گذشته، زمانی که این گروه  به خانواده‌ای اجازه داد تا افغانستان را از طریق زمینی ترک کنند، تایید شده است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت که ایالات متحده معتقد است حدود ۱۰۰ شهروند آمریکایی هنوز در افغانستان و به دنبال خروج هستند.

پیش از این، «مایکل مک کول» عضو ارشد جمهوری‌خواه در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه ادعا کرد که شش هواپیمای حامل شهروندان آمریکایی و متحدان افغان در مزار شریف در افغانستان قصد خروج داشتند، اما طالبان آن‌ها را به دلیل خواسته‌های خود گروگان گرفته بودند.

وی در ادامه گفت که هواپیماها در چند روز گذشته در فرودگاه بوده‌اند اما با وجود تأیید وزارت خارجه آمریکا نتوانسته‌اند آنجا را ترک کنند.

ایالات متحده در تلاش است تا پس از خروج همه نظامیان خود از افغانستان، شهروندان آمریکایی و متحدان افغان باقی مانده را هم خارج کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *