گسترش همکاری‌ها با ایران، محور نشست دولت عربستان

شورای وزیران عربستان در جلسه این هفته خود، ضمن تاکید بر تداوم هماهنگی‌ها بین تهران و ریاض در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، راه‌های توسعه روابط دوجانبه در سطوح مختلف را بررسی کرد.

گسترش همکاری‌ها با ایران، محور نشست دولت عربستان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، طی برگزاری جلسه هفتگی شورای وزیران عربستان که بعدازظهر روز گذشته (سه‌شنبه، بیستم ژوئن) به ریاست «سلمان بن عبدالعزیز»، شاه سعودی، بر «ادامه هماهنگی‌ها میان پادشاهی و ایران در مورد تعدادی از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی» تاکید شده است.

پایگاه اینترنتی «رای‌ الیوم» به نقل از اخبار منتشر شده از این جلسه توسط خبرگزاری رسمی دولت عربستان «واس» گزارش داد: «عصام بن سعد بن سعید» وزیر کشور، عضو شورای وزراء در امور مجلس شورا و سرپرست وزارت رسانه در گفت‌وگو با واس تصریح کرده که پس از انجام فعالیت‌های هفتگی این نشست، شورای وزرا آخرین تحولات درخصوص مذاکرات عربستان سعودی و ایران در چارچوب تکمیل اجرای توافقنامه امضا شده در پکن مورد بحث و بررسی قرار داده است.

براساس این گزارش، شورای وزیران عربستان در این جلسه به بررسی مسائلی همچون پیشرفت‌های حاصل شده در روند ازسرگیری کار نمایندگی‌های دیپلماتیک و اماکن کنسولی در دو کشور، لزوم تداوم هماهنگی‌های دوجانبه در مورد تعدادی از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک پرداخت.

بن سعید در ادامه اظهارات خود تصریح کرد:«هیات وزیران در جریان کلیت فعالیت‌های سیاست خارجی پادشاهی در روزهای گذشته به‌ویژه آنچه که مربوط به تقویت همکاری‌ها با کشورهای برادر و دوست است، قرار گرفته و مسیر همکاری‌های مشترک و چندجانبه را برای توسعه در افق‌های گسترده‌تر در سطوح مختلف بررسی کرد».

روز شنبه، (۱۷ ژوئن) بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی،، در سفری رسمی و بعد از توافق تهران و ریاض در پکن، برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک وارد تهران شده و با رئیس‌جمهور و همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزرای خارجه ایران و عربستان پس از توافق دو کشور برای از سرگیری مناسبات دوجانبه، دو بار با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند؛ یک بار در پکن و دومین بار در کیپ تاون. فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در دیدار با امیرعبداللهیان در کیپ تاون اعلام کرده بود که بزودی به تهران سفر می‌کند. روزنامه «رأی الیوم» هم، به نقل از منابع سیاسی لبنانی نوشت که بن فرحان‌ پیامی را از طرف ملک سلمان بن عبدالعزیز برای رئیس‌جمهور ایران خواهد آورد که به توسعه روابط دو کشور مربوط می‌شود.

براساس گزارش‌های رسانه‌ای، در سفر بن‌فرحان که اولین سفر رسمی وزیر خارجه عربستان به تهران پس از توافق دو کشور برای ازسرگیری رسمی روابط در چین بود، موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و همکاری‌های دو کشور در مجامع بین‌المللی بررسی شدند.

سفر بن‌فرحان به ایران محل اهتمام رسانه‌های جهان و به ویژه شبکه‌های تلویزیونی و سایت‌های خبری و تحلیلی در عربستان بود. شبکه «الاخباریه» عربستان، گزارش تلویزیونی مفصلی از برنامه‌های بن‌فرحان در تهران پخش و عنوان جدید روابط تهران و ریاض را «احترام و پیشرفت» نامید.

روزنامه سعودی «الریاض» نیز با انتشار گزارش دیگری تحت عنوان «روابط عادی بین پادشاهی و ایران تأثیر مثبتی بر دو کشور و جهان خواهد داشت»، نوشته بود: شاهزارده فیصل بن فرحان بن عبدالله، وزیر امور خارجه در دیدارهایش در تهران تأیید کرده که روابط طبیعی بین پادشاهی و ایران اصل مهمی است و آن‌ها کشورهای مهم منطقه هستند؛ زیرا براساس پیوندهای برادری اسلامی با یکدیگر متحد شده‌اند.

پایان پیام/م

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه عراق تا ۱۰ سال آینده بزرگ‌ترین کشور در منطقه برای سرمایه‌گذاری خواهد بود، گفت: مسئولان عراقی معتقدند که نباید فقط واردکننده باشند، بنابراین راه‌های مختلف سرمایه‌گذاری مشترک در برقراری روابط تجاری با این کشور باید در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا، یحیی آل‌اسحاق در دومین جلسه شورای سیاست‌گذاری توسعه روابط دوجانبه ایران و عراق، اظهار کرد: از نتایج مهم دیپلماسی اقتصادی حضور ایران در اجلاس شانگهای بوده و همچنین به زودی حضور در بریکس محقق خواهد شد و اقداماتی از جمله رابطه ایران با عربستان و یا رابطه با کشور مصر و کشورهای عربی است، اما تحقق تمام اهداف دیپلماسی اقتصادی نیازمند اقدامات عملیاتی است.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به آزادسازی ۲.۷ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران نزد عراق، گفت: وزیر اقتصاد نیز روز گذشته اعلام کرد که امکان استفاده از دارایی‌های بلوکه شده محتمل است. سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار صادرات به عراق داشتیم و این میزان صادرات قابل افزایش است.

وی با بیان اینکه شورای سیاست‌گذاری توسعه روابط دوجانبه ایران و عراق قدم‌های خوبی برای توسعه روابط اقتصادی دو کشور برداشته، اما لازمه استفاده از آن رصد کردن و تصمیم‌گیری به موقع در سیاست‌ها است، اظهار کرد: آتیه روابط ایران و عراق بسیار روشن است. زیرا شرایط و اقتضائات و ظرفیت‌هایی دو کشور و فضایی که در عراق و منطقه حاکم است و همچنین امکانات مالی کشور عراق بیانگر این موضوع است که روابط ایران و عراق در مجموع دارای مزیت است.

به گفته رئیس اتاق مشترک ایران و عراق تا ۱۰ سال آینده عراق بزرگ‌ترین کشور برای سرمایه‌گذاری در این منطقه به شمار می‌رود و کسانی که برای حضور در این کشور اقدام می‌کنند، برنده هستند. هر چقدر شرایط عراق آرام‌تر باشد رقبای جهانی ما در این منطقه بیشتر وارد می‌شوند، بنابراین اکنون فرصت خوبی برای حضور ایران در عراق است‌. البته‌ باید کمی برای این حضور ریسک کرد.

وی با بیان اینکه ‌مسئولان عراقی معتقدند که نباید فقط واردکننده باشند، گفت: راه‌های مختلف سرمایه‌گذاری مشترک در برقراری روابط تجاری با این کشور باید در نظر گرفته شود و باید به بازار عراق نگاه بلندمدت داشت تا این بازار را از دست ندهیم. آثار روابط ایران و عراق فقط اقتصادی نیست و نتایج آن در امنیت ملی و روابط بین‌المللی نیز نمود خواهد داشت بنابراین می‌شود با دید ملی و بلندمدت به بازار عراق نگاه کرد.

پایان پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *